Tinten

Eenvoudige en verlooptinten

Gekleurde glazen beschermen de ogen tegen overmatig zonlicht en verblinding. Afhankelijk van de kleur en intensiteit van de glastint, worden verblindende effecten verminderd en de kleurwaarneming verhoogd. Al onze kunststof glazen worden voorzien van een UV-filter, dus de tint is niet kritisch voor de optimale bescherming van het oog. Naast de klassieke zwart-wit tinten, bieden wij ook een verscheidenheid aan natuurlijk tinten.

Fotochromische lenzen

Meekleurende lenzen reageren op de omgevingsverlichting door de tint aan te passen. Afhankelijk van de intensiteit van de zonnestraling,worden de glazen donkerder en weer lichter bij lichter wordend weer.

Verspiegeling

Bij verspeigelingen gaat het om speciale effecten, die hoofdzakelijk worden gebruikt om redenen in verband met de mode. In dit geval wordt een gekleurde coating aangebracht op de buitenzijde van de lenzen, die in verschillende variaties beschikbaar is. Een spiegelende coating zorgt ervoor dat de ogen van de drager van de buitenkant niet duidelijk identificeerbaar is.

Eenkleurig bruin
75% / 85%
grijs
75% / 85%
grijs-groen
75% / 85%
Verloop (85% – 0%) bruin grijs grijs-groen
Meekleurend bruin grijs
Verspiegeling (85%) zilver blauw rood groen goud

Gepolariseerde lenzen

Gepolariseerde lenzen verhogen het visueel comfort en zorgen voor een aanzienlijke vermindering van storende reflecties en verblinding. Vooral op water of metalen oppervlakken, worden deze factoren gecompenseerd en een hoge contrastvisie gegarandeerd.

Voordelen
  • Bescherming tegen verblinding en reflecties
  • Een rijk kleurenspectrum
  • Scherpe contrasten
  • Visueel comfort, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden

Digital Blue

Ultraviolet en blauw-violet licht kan blijvende schade aan de ogen veroorzaken. Het kan niet alleen leiden tot pijnlijke ontsteking van het bindvlies en het hoornvlies, maar ook chronische stoornissen zoals schade veroorzaken aan de ooglens en het netvlies in het bijzonder. Moderne verlichting en digitale media straling zorgen voor meer dubieus licht en belasten de ogen in hoge mate. Digital Blue is een lens coating die de stralen van blauw licht reflecteert, dus minder schadelijk licht kan doordringen in het oog van de brildrager.